Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни (Privacy notice)

Обща информация

От 25 май 2018г. влиза в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

В качеството си на администратор на лични данни по предоставяните стоки и услуги за продажба, изложени в сайта, bluebagcoffee.eu отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.

Информация относно Администратора на лични данни

  1. Наименование „Блу Баг Кафе“ ООД
  2. ЕИК/БУЛСТАТ :204463485
  3. Седалище и адрес на управление: София 1480, кв. Манастирски ливади ул. „Пирин“ №44
  4. Адрес за упражняване на дейността: гр. София, 1680, кв. Манастирски ливади ул. „Генерал Стефан Тошев“ №59
  5. Данни за кореспонденция: гр. София, 1680, кв. Манастирски ливади ул. „Генерал Стефан Тошев“ №59
  6. E-mail: info@bluebagcoffee.eu
  7. Телефон.: 0878 580 171/ 0878 367638
  8. Номер на удостоверение за администратор на личните данни № 1443380

Информация относно длъжностното лице по защита на личните данни

  1. Наименование: “Инна Иванова“
  2. ЕИК/БУЛСТАТ : 204463485
  3. Седалище и адрес на управление: гр. София, 1680, кв. Манастирски ливади ул. „Генерал Стефан Тошев“ №59
  4. Данни за кореспонденция: гр. София, 1680, кв. Манастирски ливади ул. „Генерал Стефан Тошев“ №59
  5. Телефон: 0878367638
  6. Email: info@bluebagcoffee.eu

Информация относно компетентния надзорен орган

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт: cpdp.bg

Bluebagcoffee.eu“ осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Чл. 1. (1) Bluebagcoffee.eu (Блу Баг Кафе ООД) събира и обработва Вашите лични данни във връзка с предоставянето на услуги, продажбата на стоки в реално и виртуално пространство и сключване на договори с дружеството на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679, и по-конкретно въз основа на следното:

  • Изрично получено съгласие от Вас като клиент;
  • Изпълнение на задълженията на Блу Баг Кафе ООД по договор с Вас;
  • Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо Блу Баг Кафе ООД
  • За целите на легитимния интерес на Блу Баг Кафе ООД;

(2) Блу Баг Кафе ООД е администратор на лични данни по отношение на Вашите данни като ползватели на нашите услуги/стоки. Спрямо личните данни, които Вие обработвате, използвайки нашият интернет магазин, bluebagcoffee.eu действа в качеството си на обработващ лични данни.

Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на Вашите лични данни

Чл. 2. (1) bluebagcoffee.eu събира и обработва личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с използването на нашият интернет магазин и за сключване на договор с дружеството, както и за записване за участие в нашите събития, включително за следните цели:

  • създаване на профил и осигуряване на пълна функционалност при предоставянето на продажба на нашите продукти в интернет и в нашият магазин на ул. Ген. Стефан Тошев 59, София
  • индивидуализация на страна по договор;
  • регистрация на участник в събитие, организирано от Блу Баг Кафе ООД;
  • счетоводни цели;
  • статистически цели;
  • защита на информационната сигурност;
  • обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга/продукт;
  • изпращане на информационни съобщения, съобщения за промени в услугата/наличната стока, препоръки за подобряване на използването на платформата/стоката, нови и ъпгрейднати абонаментни планове,промоции и др.
  • подобряване и индивидуализиране на всяка покупка чрез предлагане на подходящи за Вас оферти за подновяване, събития и други продукти и услуги, които могат да са от интерес за Вас;
  • предоставяне на техническа поддръжка чрез връзка с нас;

 (2) bluebagcoffee.eu спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

  • законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
  • ограничение на целите на обработване;
  • съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
  • точност и актуалност на данните;
  • ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
  • цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

(3) При обработването и съхранението на личните данни, bluebagcoffee.eu може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:

  • изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява bluebagcoffee.eu?

Чл. 3. (1) Bluebagcoffee.eu извършва следните операции с личните данни за следните цели:

  • Регистрация на потребител в уебсайта и изпълнение на договор за предоставяне на продукти/услуги. Целта на тази операция е потребителят да предостави Име, Телефон и Адрес за доставка на поръчаният от него продукт през нашият интернет магазин eu.
  • Приемайки условията за ползване при Изпращане на поръчка от нашият интернет магазин или при изпращане на поръчка направена през телефон, Клиентът/Потребителят се съгласява с условията за ползване. Въз основа на горепосочената оценка на въздействието, длъжностното лице за защита на личните данни, счита че операцията „Сключване на договор за доставка на стока/услуга“ е допустима за извършване и предоставя достатъчни гаранции за защита на правата и законните интереси на субектите на данните в съответствие с изискванията на GDPR.
  • Сключване и изпълнение на търговска сделка с клиент или партньор – целта на тази операция е сключване и изпълнение на договор с търговски партньор или клиент и неговото администриране;
  • Изпращане на информационни съобщения – целта на тази дейност е администриране на процеса по изпращане на съобщения до клиентите, които се отнасят до подобрения или промени в услугите/продуктите.
  • Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини до клиентите, които са заявили, че желаят да получават тази информация;

 (2) Bluebagcoffee.eu обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

  • Данни: Ваши индивидуализиращи данни (име и фамилия, електронна поща, държава, телефон)
    • Цел, за която се събират данните:1) Регистрация на потребител; 2) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, включително при изразено желание – за изпращане на бюлетини и рекламни съобщения;
    • Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация в уебсайта и закупуване на услуга/стока, между eu и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
  • Допълнителни данни, предоставяни от Вас– Ако желаете да допълните Вашия профил, можете да попълните в него данни за адрес и имейл за технически контакт.
    • Цел, за която се събират данните:Допълване на информация за потребителя в потребителския му акаунт.
    • Основания за обработка на данните:С приемането на общите условия и регистрация в уебсайта и закупуване на стока или услуга, между eu и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
  • Други данни, които bluebagcoffee.eu обработва– При влизане в нашия уебсайт или във Вашия профил, eu събира данни за използвания IP адрес.
    • Цел, за която се събират данните:Подобряване на сигурността на услугата и локализация на интерфейса, статистически и маркетингови проучвания.
    • Основания за обработка на данните:Обработването е необходимо за изпълнение на договор, по който субектът на данните е страна – чл. 6, ал. 1, б. (б) на GDPR. До създаването на профил на потребителя, IP адресът се събира на основание осъществяване на легитимните интереси на администратора – чл. 6, ал. 1, б. (е) от GDPR;
  • Ваши данни за издаването на фактура на физическо лице– Ако желаете да Ви бъде издадена фактура в качеството Ви на физическо лице, следва да предоставите свое Име и Фамилия.
    • Цел, за която се събират данните:Издаване на фактура за извършване на плащания по сключен договор за предоставяне на стоки и/или услуги.
    • Основание за обработка на личните Ви данни– С приемането на общите условия и регистрация на уебсайта, или при сключването на писмен договор, между Блу Баг Кафе ООД и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

(3) Блу Баг Кафе ООД не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
  • генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

(4) Личните данни са събрани от Блу Баг Кафе ООД от лицата, за които се отнасят.

(5) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.

Срок на съхранение на личните Ви данни

Чл. 4. (1) Блу Баг Кафе ООД съхранява Вашите лични данни за срок от 10 години. След изтичането на този срок, Блу Баг Кафе ООД полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.

(2) Блу Баг  Кафе ООД Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед изпълнение на целите, изпълнение на договора, с оглед легитимни интереси на bluebagcoffee.eu или друго.

(3) Блу Баг Кафе ООД съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на вашата регистрация, в нашият интернет магазин: bluebagcoffee.eu.

Предаване на вашите лични данни за обработване

Чл. 5. (1) Блу Баг Кафе ООД може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679.

(2) Блу Баг Кафе ООД Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните ви данни

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Чл. 6. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от bluebagcoffee.eu за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез искане в свободен текст.

(2) bluebagcoffee.eu може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на регистрацията Ви за използване на услугите/покупка на стоки, Вашият акаунт ще стане неактивен.

Право на достъп

Чл. 7. (1) Вие имате право да изискате и получите от bluebagcoffee.eu потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

(3) bluebagcoffee.eu Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но bluebagcoffee.eu си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

Право на коригиране или попълване

Чл. 8. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до bluebagcoffee.eu

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Чл. 9.(1) Вие имате правото да поискате от bluebagcoffee.eu изтриване на свързаните с Вас лични данни, а bluebagcoffee.eu има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

  • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
  • Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо Блу Баг Кафе ООД;
  • личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2) bluebagcoffee.eu не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

  • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
  • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
  • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
  • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
  • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете писмено искане, изпратено до info@bluebagcoffee.eu, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните пред bluebagcoffee.eu, като представите на място своята лична карта за целите на идентификация и при необходимост въведете своите данни за вход в профила на лицето, за което се отнасят данните, пред служител на bluebagcoffee.eu.
– можете собственоръчно да изтриете данните на профила си, както и самия си профил от тук:

(4) bluebagcoffee.eu не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

Право на ограничаване

Чл. 10. Вие имате право да изискате от bluebagcoffee.eu да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

  • оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на eu да провери точността на личните данни;
  • обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
  • eu не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
  • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на eu имат преимущество пред Вашите интереси.

Право на преносимост

Чл. 11. (1) Вие можете по всяко време да видите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на електронният магазин на bluebagcoffee.eu, или да ги поискате по имейл.
Експорт на данните от профила си може да направите тук:


Промяна на личните данни, които сте подали към bluebagcoffee.bg може да поискате от тук:

(2) Вие можете да поискате от bluebagcoffee.eu директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

Право на получаване на информация

Чл. 12. Вие можете да поискате от bluebagcoffee.eu да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Bluebagcoffee.eu може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Право на възражение

Чл. 13. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Bluebagcoffee.eu, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Чл. 14. (1) Ако bluebagcoffee.eu установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

(2) Bluebagcoffee.eu не е длъжен да Ви уведомява, ако:

  • е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
  • е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
  • уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

Лица, на които се предоставят личните ви данни

Чл. 15. Фирма Еконт Експрес или друга логистична компания, която обработва Вашите лични данни, с цел доставката на стоките, които сте закупили от Блу Баг Кафе ООД.

Чл. 16. Администраторът не извършва трансфер на вашите данни към трети държави.

Други разпоредби

Чл. 17. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт: cpdp.bg

Чл. 18. Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни чрез формите, приложени към настоящата информация. Разбира се, тези форми не са задължителни и можете да отправите исканията си във всякаква форма, която съдържа изявление за това и ви идентифицира като притежател на данните.

Чл. 19. Ако съгласието се отнася за трансфер, Администраторът описва възможните рискове за трансфера на данните към трети държави при липсата на решение за адекватна защита и подходящи средства за защита.

Чл. 20(1). Когато възлагате на bluebagcoffee.eu да обработва лични данни на трето лице за целите при закупуване на стоки/услуги, Блу Баг Кафе ООД действа в качеството на обработващ личните данни.

(2). В случаите по ал. 1, bluebagcoffee.eu действа единствено по Ваша инструкция като ползвател на услугата и само доколкото може да има контрол върху личните данни, които Вие обработвате. Bluebagcoffee.eu няма контрол върху съдържанието и данните, които Вие като ползвател на услугата избирате да зареди в услугата (включително ако тези данни включват или не лични данни). В този случай bluebagcoffee.eu няма роля в процеса на взимане на решение дали ползвателят използва услугата за обработка на личните данни, за какви цели и дали същите са защитени. Съответно, отговорността на bluebagcoffee.eu в този случай се ограничава до 1) съобразяване с инструкциите на ползвателя на услугата съгласно договора и общите условия и 2) предоставянето на информация за стоката/услугата и функционалностите чрез нейния интерфейс.

 

Политика за използване на бисквитки (Cookie Policy)

Сайтът на bluebagcoffee.eu използва бисквитки, които са важни за коректната му работа. Посещавайки нашия сайт, Вие приемате използването на бисквити.

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Видове бисквитки, които използваме:

  • Задължителни бисквитки

Тези бисквитки са необходими за коректната работа на уебсайта. Например, с тези бисквитки Ви показваме информацията на нашия сайт на правилния език, а цените – спрямо валутата и ДДС за съответната държава. Такива бисквитки са също тези за включване на кеширане, и др.

  • Аналитични бисквитки

Благодарение на тези бисквитки ние следим посещаемостта на нашия сайт и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него (бисквитки на Google Analytics). Тези бисквитки не ни дават никаква информация за вашите лични данни. Те ни показват кои страници от сайта ни сте разгледали, дали сте посетили сайта ни през мобилно или десктоп устройство и други анонимни данни. За Google Analytics използваме също анонимизиране на IP адресите посредством _anonymizelp. Максималният период, в който пазим аналитичните данни в Google Analytics е 50 месеца.

  • Функционални бисквитки

Тези бисквитки Ви позволяват да използвате пълната функционалност на сайта ни, да гледате видеата в него, да ни пишете на чата, както и да запомняте предпочитания език, на който да се зарежда информацията на нашия сайт.

  • Бисквитки за прецизно таргетиране

Тези бисквитки съдържат информация за това как сте използвали нашия сайт и могат да бъдат задействани от наши рекламни партньори. Те не съхраняват лична информация. Благодарение на тях няма да ви бъде показвана информация, която е нерелевантна за вас. Това са динамични бисквитки на Facebook, Google, Adform, Adwise и др.

Проверка и промяна на настройките за бисквитки в нашия сайт, може да направите тук:

Настройките на бисквитките, които получавате от нашия сайт, можете да направите в браузъра, който използвате.

Можете да откриете допълнителна информация как да променяте вашите настройки за бисквитки за браузъра, който използвате, от следния списък:

Имайте предвид, че ако ограничите някои видове бисквитки, е възможно сайтът ни да не работи напълно коректно и да не можете да използвате пълните му функционалности.

 

Какви мерки за сигурност сме предприели в Bluebagcoffee.eu по отношение сигурността на личните данни, които съхранявате на нашата инфраструктура?

Сигурността на всеки тип информация, включително и лични данни, намиращи се на нашата инфраструктура е приоритет за нас като компания. Сигурността е нещо, с което не можем да си позволим компромиси. Именно поради това по долу даваме информация за защитата, която нашият хостинг доставчик предоставя на своята платформа и начинът по който защитава нашите email акаунти и комуникацията ни с Вас. Нашият сайт се намира на платформа регистрирана в www.superhosting.bg; Те от своя страна твърдят следното:

“Освен че положихме всички усилия, за да отговорим напълно на новия регламент за защита на личните данни, преди три години внедрихме изцяло нова, разработена от нас, система за сигурност на цялата ни инфраструктура – SH Protect. Тя работи на няколко нива и всеки ден блокира десетки хиляди опити за компрометиране на клиентски сайтове и клиентска информация, включително и лични данни.
Всеки ден добавяме в нея нови правила и се грижим информацията на нашите клиенти да е защитена на най-високо ниво.
Също преди три години внедрихме цялостна система за защита от DDoS атаки. Системата за защита от DDoS засича 95% от познатите типове DDoS атаки и непрекъснато се актуализира спрямо новорегистрираните атаки.
С всички тези действия блокирахме и продължаваме да блокираме стотици хиляди опити годишно за злонамерени действия към информацията, която клиентите съхраняват на нашите сървъри. “

Повече за това как пазим информацията във вашите уеб проекти и пощи, ще откриете в нашия блог:
https://blog.superhosting.bg/security-challenge-accepted.html